Historie

 

Zoeken op de site naar iets of iemand

klik op het vergrootglas

 

 
link naar onze .net usergroup : http://accbnet.ccat.be/

 

Heeft u een belangerijke mededeling te doen laat het ons weten we publiceren het op onze site

 

Home

In 1984 startte in de hoogstraat te Brugge de FAHCC, een computerclub voor doorwinterde atari gebruikers. Omdat Atari in onze streken minder bekend was dan concurrenten als Commodore, werd de vereniging een bakermat voor mensen van overal uit BelgiŽ. Er werd indertijd gestart met een veertigtal leden. Zij werkten vooral met atari 800XL en 130 XE.

Een drietal jaar later ontdekten enkelen onder ons het 68000 fenomeen in de vorm van de nieuwe Atari ST. In een versneld tempo werd er overgeschakeld naar dit type computer en de club kwam tot volle expansie. Het patrimonium van de club werd voor de eerste keer uitgebreid met enkele eigen computers en bijbehoren. Daarin differentieerden wij ons van andere verenigingen, omdat onze leden nooit eigen materiaal hoefden mee te brengen naar de club.

Er werd lang en hard gewerkt rond deze laatste computer en het aantal leden liep gestaag op.

In de jaren 90 kende iedereen de opkomst van de PC die steeds toegankelijker werd voor de consument. Daarom maakten ook wij in 1994 de overstap naar PC en Mac om verder aan de vraag van onze leden te voldoen. De groei was enorm en we overschreden de honderd leden. Ook is het altijd onze politiek geweest om steeds ten dienste te staan van onze leden. Het eigen materiaal groeide met de jaren en nu bezitten we een heus computerarsenaal. Leden komen van heinde en verre en we hopen dit zo te houden in de 21e eeuw.

  Move up to Homepage

 

Contact persoon: Vanhooren Franky tel 050/31.68.99

animat.gif (10877 bytes)e-mail ons : accb Computerclub Brugge